Via analyse en advies naar betere B2B websites

Interactief.Video is dood, leve interactieve animatievideo

Geschreven door Ruud Huijts op .
Een jaar geleden is Hans Min overleden. SAMENZICHT Consultancy gaat daarom samenwerken met Explainer Video Agency. Interactieve animatievideo vervangt authentieke video in de dienstverlening voor B2B marketing en communicatie.

Hans† zou het zo gewild hebben

hans min zelfportretZo'n 3 jaar geleden wordt interactieve video steeds populairder. Samen met Hans Min en Stefan IJzerman spring ik in dit gat in de markt. Echter, Hans wordt daarna ernstig ziek en overlijdt een jaar geleden. Veel te vroeg. Stefan en ik gaan samen door met SAMENZICHT Consultancy. Wij passen noodgedwongen onze koers aan.
We wilden met interactieve video’s ondernemingen en personen ondersteunen in o.a. hun online marketing en communicatie. Bij voorkeur in de business-to-business (B2B) markt. Met ons idee was destijds niets mis en nu nog steeds niet. Hans wilde hij dat wij onze ideeën ook zonder hem zouden realiseren. Het afgelopen jaar lukte het mij echter niet om met authentieke interactieve video door te gaan. Een nieuwe productiepartner zoeken viel mij te zwaar.
Verwerking van het wegvallen van Hans heeft mij meer dan een jaar gevergd. Ik kan nu weer enthousiast voor interactieve (animatie)video worden. Het door Hans geplante zaadje groeit weer door.

SAMENZICHT en EVA een mooi koppel

Er bestaat al enige tijd contact tussen Ramon Freriks en mij. Met Explainer Video Agency (EVA) timmert Ramon succesvol aan de weg met de productie van animatievideo’s. Met SAMENZICHT d.w.z. Interactief.Video wilden wij juist authentieke infovideo’s leveren en geen animatie. Een mooie wederzijdse aanvulling destijds.
Het productpakket van EVA is ondertussen uitgebreid met klikbare animatievideo ofwel interactieve animatievideo. Een nauwere samenwerking waarmee beide partijen elkaar versterken, ligt nu nog meer voor de hand. Het huidige SAMENZICHT gaat zelf geen video opnemen. Animatievideo wordt overgelaten aan EVA. Voor mij persoonlijk is deze samenwerking in de geest van Interactief.Video en doet deze (emotioneel) recht aan mijn herinnering aan Hans.

Kracht van interactieve animatievideo

Video beschouw ik als een trefzekere visuele boodschap over een product, dienst, proces of expertise. Zeker voor B2B niet bedoeld als entertainment. Het mooie van interactief is, dat de kijker tijdens de video zelf keuzes maken kan, wat hij of zij verder wil zien. Dit biedt bijzondere mogelijkheden. Om een (technisch) expert voor de camera zijn informatie te laten vertellen (“authentieke video”) is in praktijk wat lastiger gebleken dan ik op voorhand gedacht had. Een animatievideo kan vrijwel dezelfde informatie bevatten als een authentieke video. De uitstraling is natuurlijk wel totaal anders.Ik beveel (interactieve) animatievideo van harte aan als onderdeel van de communicatie- en marketingstrategie van bedrijven, ondernemingen, organisaties en zelfstandig professionals.
Samen met EVA helpt SAMENZICHT jou graag verder om tot een overtuigende animatievideo te komen. Jij kunt (weer) op ons rekenen!

Gebruik eens video voor je B2B-boodschap!

Video wordt nog relatief weinig als communicatiemiddel in de business-to-business markt toegepast. Terwijl video toch een prima investering is met een hoog rendement. Tijd voor verandering?

14 maart 2018