Via analyse en advies naar betere B2B websites

Gebruik eens video voor je B2B-boodschap!

b2b online (afbeelding geen video)

Video wordt nog relatief weinig als communicatiemiddel in de business-to-business markt toegepast. Terwijl video toch een prima investering is met een hoog rendement. Tijd voor verandering?

Video is de trend

“Video is a mega trend”, heeft Marc Zuckerberg ooit gezegd en niets is minder waar. De enorme omvang en dagelijkse groei van YouTube is het levende bewijs. Video is waanzinnig populair in het consumenten­domein. Het gebruik van video als communicatiemiddel in business-to-business (B2B) heeft echter nog een weg te gaan.
Toon dus eens wat meer de kwaliteiten van je bedrijf met video’s. Een infovideo wordt eerder bekeken dan een lange beschrijvende tekst! Dit geldt ook in B2B. Op je smartphone een filmpje bekijken is toch een stuk comfortabeler dan tekst lezen?

screenshot 2018 3 14 youtube every second

Video past in B2B-communicatie

Video kan ook als krachtig communicatiemiddel in o.a. B2B-marketing ingezet worden. In de B2B-markt draait het meer om informatie dan om entertainment. De traditionele bedrijfsfilm is historisch vaak wat algemeen van aard en daardoor dikwijls saai (en toch vaak kostbaar). Elke infovideo over je dienst, product of  oplossing van een probleem spreekt veel meer aan.  Dus waarom niet informatieve video’s (laten) maken die je bedrijf meer naamsbekendheid, potentiele klanten, omzet, etc. opleveren? Profiteer van de videotrend!

Video is zakelijke informatie in beeld

Een film of video kan in allerlei soorten en maten gemaakt worden. Het verstrekken van een of andere vorm van informatie speelt vrijwel altijd een rol in de B2B-markt. Daarnaast dient elke infovideo overtuigend te zijn. Tot de belangrijkste soorten behoren:

  • Uitleg en/of verklaring
  • Productdemonstratie
  • Handleiding
  • Testimonial

Deze soorten verschillen onderling qua vorm en inhoud. Zij worden weliswaar ook nogal verschillend ingezet maar kennen alle een hoog rendement. Daarbij dient men alert te zijn op het intrinsieke risico van (te) oppervlakkige filmbeelden.

 interview opname dsc 7238

B2B-video is bereikbaar

Videoboodschappen zijn al met beperkte middelen te realiseren. Met een smartphone zijn aardige opnames te maken. Ook eenvoudige filmmontage ligt binnen ieders handbereik. Voor B2B-gebruik gelden meestal hogere professionele eisen aan een infovideo dan wat op YouTube algemeen te zien is.
Vooral dient de vertaling van je zakelijke informatie aan je potentiele klanten goed en overtuigend te zijn. Wat heb je aan uitstekend camerawerk en filmmontage, als de inhoud van je boodschap niet bij je past? Met inzet van de juiste middelen en personen die jouw B2B begrijpen, zal de productie van infovideo’s zijn waarde in B2B bewijzen. Dit is mijn stellige overtuiging.

Meer weten of een infovideo laten maken?

SAMENZICHT Consultancy biedt onder de handelsnaam Interactief.Video advies en ondersteuning in videoproducties voor online business-to-business marketing en communicatie. Dit samenwerkingsverband heeft de mogelijkheden van een kleine full service content provider. Neem vrijblijvend contact op.