Via analyse en advies naar betere B2B websites

Nominatie Privacy Awards 2021 voor inzending 4MedBox

Geschreven door Ruud Huijts op .
Er is en groot aantal inzenders voor de Nederlandse Privacy Awards 2021. 4MedBox bv is met haar inzending over het 4LifeSupport-systeem door de jury verkozen tot één van de negen genomineerden.

Uit veel aanmeldingen 9 nominaties

Dit jaar heeft opnieuw een groot aantal inzenders zich voor deelname aan de Nederlandse Privacy Awards aangemeld. Na een eerste selectie en diverse gesprekken heeft de onafhankelijke vakjury negen genomineerden bepaald en deze op 24 december 2020 bekend gemaakt. 4MedBox bv heeft met haar inzending een nominatie verworven. Als auteur van deze inschrijving ben ik erg trots met de uitverkiezing.

Jury nomineert inzending 4MedBox

Na een eerste selectie en diverse gesprekken heeft de onafhankelijke vakjury de genomineerden bepaald. De inzending van 4MedBox is uitverkoren voor deze selecte groep. Het juryrapport is lovend.

Overwegingen van jury voor nominatie 4MedBox

24 december 2020

"4LifeSupport van 4MedBox zet de verhouding tussen bron en betrokkene in een ander daglicht. Het individu, de persoon, wordt als bron en bepaler beschouwd, die bepaalt welke partijen of professionals toegang tot de gegevens verkrijgen. Door het zelfbeschikkingsprincipe dat in het platform is verwerkt stelt het individuen in staat om vervolgens die data naar eigen inzicht bijvoorbeeld te delen of te verkopen aan door hen geselecteerde partijen. Het kan wat van de mensen vragen qua handigheid, begrip en inzicht, maar kan dan ook veel bieden op het vlak van zelfregie. Die heeft zeker te maken met privacy, maar werkt dan ook breder.
4LifeSupport staat nog aan het begin van een langer proces en vraagt nog uitwerking op een aantal onderdelen, maar de jury beoordeelt de aanpak en vorderingen als voldoende om het te nomineren."

Prijsuitreiking volgt

Tijdens de Nationale Privacy Conferentie op 28 januari 2021 worden alle genomineerde projecten door de inzenders aan het publiek gepresenteerd.
De Nederlandse Privacy Awards zullen vervolgens worden uitgereikt in vier categorieën:

  1. consumentenoplossingen,
  2. bedrijfsoplossingen,
  3. overheidsdiensten,
  4. aanmoedigingsprijs.

Privacy First organiseert de Nederlandse Privacy Awards met steun van Stichting Democratie & Media en The Privacy Factory, in samenwerking met ECP.

Alle artikelen in deze serie

Nominatie Privacy Awards 2021 hoogst haalbare voor 4MedBox

Tijdens de Nationale Privacy Conferentie zijn de Nederlandse Privacy Awards 2021 uitgereikt. Voor de inschrijving van 4MedBox bv was nominatie in de finale eindstrijd het hoogst haalbare.

Videopitch van 4MedBox op Nationale Privacy Conferentie

Video van 4MedBox als pitch bij de nominatie voor de Privacy Awards 2021 op de Nationale Privacy Conferentie op 28 januari 2021.

Nominatie Privacy Awards 2021 voor inzending 4MedBox

Er is en groot aantal inzenders voor de Nederlandse Privacy Awards 2021. 4MedBox bv is met haar inzending over het 4LifeSupport-systeem door de jury verkozen tot één van de negen genomineerden.

4MedBox schrijft in op Privacy Awards 2021

Namens 4MedBox bv heb ik met de onderliggende baanbrekende technologie van 4LifeSupport de inschrijving op de aanmoedingsprijs van de Nederlandse Privacy Awards 2021 verzorgd.